lotta

lotta

Skicka vidare

Filmen Pay it forward (på sv. Skicka vidare) bygger på en bok av Cathrine Ryan Hyde som fick idén och inspirationen till boken efter att hon varit med i en bilolycka. Två män hade dragit ut henne ur bilden och släckt den brinnande motorn och i och med detta riskerat sina egna liv för en främling. De räddade hennes liv. När hon ville tacka dem var de redan försvunna. Efter att hon hade gått runt och grubblat på hur hon skulle kunna hitta och tacka dem kom hon på idén att istället göra en god gärning för någon annan som behövde hjälp.

Filmen lyfter fram idén om att en enda människa kan förändra världen. Pojken Trevor kommer på att han kan göra någonting för någon som inte kan göra detta på egen hand. Det går upp på att: ”Om någon gör dig en tjänst, någonting stort, någonting som du inte kan göra själv, och istället för att återgläda detta så skickar du vidare tacksamheten till tre andra personer. Och nästa dag skickar var och en av dem vidare till tre nya. Och dan därpå skickar var och en av dessa 27 till ännu tre. Och om alla, varje dag, i sin tur skickar vidare till sina tre… är man på två veckor uppe i 4.782.969 personer”.

Det är något att tänka på. Att inte bara se sina egna problem utan att ta en titt in i någon annans liv och se om och hur man kanske skulle kunna hjälpa den personen. Det behöver inte vara en stor sak men det kan bli en stor sak beroende på vem det är man hjälper. Istället för att bara prata om hur det borde vara så GÖR alla något åt saken och skapar förändring

Pay it forward fungerar alltså som ett mänskligt kedjebrev där en människa gör världen lite bättre för en annan eller flera andra.

Prenumerera på mina blogginlägg
Du får en sammanfattning av alla blogginlägg 1 gång/månad, avbryt enkelt när du vill.

Dela inlägget