VEDIC ART - KRAVLÖST SKAPANDE

Vedic Art står för skapande befriat från hierarkier så inget är rätt eller fel, bättre eller sämre och ingen lärare bedömer oss eller ställer krav. Alla kan utvecklas i sin egen takt och hitta ett personligt sätt att förhålla sig till skapandet. Så alla kan komma till en kurs utan att ha hållit i en pensel tidigare och upptäcka att man faktiskt kan uttrycka sig. Hur vi ska måla – det upptäcker vi själva.

Vedic Art är en process som med hjälp av kreativitet stimulerar vår personliga utveckling. Så det är en väg att skapa bortom prestation och teknikkrav. Den målande processen är helt kravlös och fokuserar inte på resultatet utan på processen i sig. Att skapa ett flöde i kreativitet, med livsglädje och insikter som påverkar vårt liv.

17 Vediska principer

En viktig del av metoden är de 17 Vediska Principerna. Principer som beskriver den kreativa processen och som också handlar om hur vi förhåller oss till livet i stort. Principerna är övningar som syftar till att se kopplingen mellan skapandet och livet, för att utveckla våra förmågor och hitta skaparglädjen. Det betyder att ingen lärare bedömer eller ställer krav. Alla utvecklas i sin egen takt för att hitta ett personligt sätt att förhålla sig till skapandet. Alla kan komma till en kurs utan att ha hållit i en pensel tidigare och utvecklas i det.

Flow och närvaro

Inom den moderna vetenskapen talar man om begreppet flow – känslan musikern har på scenen eller slalomåkaren i spåret när allt går perfekt. Dessa upplevelser kan alla också få genom skapande när vi övervinner utmaningar och hittar nya uttryck. Stunder när vi glömmer tid och rum och skapandet bara flyter. Vi kan erfara en stark närvaro i nuet bortom tid och rum och intellektets begränsningar.

Kreativitet

I Vedic Art handlar det mer om drivkraften bakom skapandet än om hur man tecknar och målar rent tekniskt. För kreativitet handlar inte enbart om att måla – utan hur vi lever våra liv. Vedic Art lär inte ut hur man ska måla, hjälper bara till att minnas och skapar kontakt med det skapande som finns inom alla.

Det räcker med att ha lust att utforska livets möjligheter. För vedic art är en tyst kreativ form för kroppens läkande och självkännedom. Är du nyfiken på principerna och kan tänka dig att prova på att måla, så är du varmt välkommen att ta del av principerna på en Vedic Art kurs.

INFO

För mer information om Vedic Art kontakta Liv Ranweg direkt på 070-575 65 70 eller via e-post liv.ranweg@hotmail.com

Kursledare: Liv Ranweg, Vedic art lärare, ayurvedaterapeut, kraniosakralterapeut, beteendevetare.

Kursdatum & anmälan

ATELJÉ MÅTTSUND

Ateljé i Måttsund
1900 kr
  • Inklusive moms

Anmäl dig här

Öppettider

Kontakt

Sociala media

©2019 Lotta Lindgren AB