admin

admin

Svartmålningen av kolesterol

För femtio år sedan fanns det 8 000 aktiva läkare i Sverige. I dag finns 40 000 trots att befolkningen endast har ökat med en dryg miljon. Men Sverige har inte drabbats av pest eller kolera utan av en inbillad sjukdom som kallas högt kolesterol.

 Kolesterol

Svartmålningen av kolesterolet och det mättade fettet, har lett till gigantiska kostnader och katastrofala hälsoproblem i de flesta av världens länder. Mer än 20 studier visat att äldre människor med högt kolesterol lever längst. Men ingen reagerar.

Cholesterol-3dKolesterol är byggstenen i våra celler och nerver, och den största mängden finns i hjärnan. Det används även för att producera stress- och könshormoner, och med solens hjälp ombildas hudens kolesterol till D-vitamin. Vi producerar 3-4 gånger mer kolesterol än vi äter. Får vi för lite, ökar produktionen; äter vi mycket, minskar den. Hur kan någon tro att kolesterol är en sjukdom?

Utskrivning av statiner

brown-71541_640Enligt de nya riktlinjerna kommer miljoner av friska människor att förvandlas till patienter då man skriver ut statiner för att få ner kolesterolet.
Statinerna har nämligen många allvarliga biverkningar. Det rör sig om muskelsvaghet, leverskada, nervsjukdom, impotens, diabetes, minnesförlust, grå starr, njursvikt och cancer, men de bagatelliseras av läkemedelsindustrin.

Cancer

Allvarligast är cancer. Alla djurförsök med statiner har resulterat i cancer och i fem av de första statinexperimenten på människor ökade antalet. I Japan gav professor Masunori Matsuzaki och hans medarbetare vid nio olika japanska universitet en liten dos simvastatin till mer än 47 000 patienter. Efter sju år var cancerdödligheten fyra gånger större hos dem vars kolesterol hade minskat mest jämfört med dem vars kolesterol var oförändrad. Man har emellertid lyckats dölja problemet genom att i de flesta experiment underlåta att rapportera antalet hudcancer, den vanligaste cancertyp och den som uppträder först.

Skräcken för mättat fett

Den allvarligaste effekten av kolesterolkampanjen är troligen skräcken för det mättade fettet. Sedan de fettfattiga kostråden infördes i USA på slutet av 1970-talet har fetma och diabetes ökat våldsamt över hela världen.

På facebook finns en grupp som heter Naturlig mat – det är ett fint alternativ.

Läs hela artikeln här

Prenumerera på mina blogginlägg
Du får en sammanfattning av alla blogginlägg 1 gång/månad, avbryt enkelt när du vill.

Dela inlägget