Ayurvedisk hälsokonsultation och behandling

Ayurveda betyder kunskap om livet. En urgammal vedisk visdom om liv och hälsa, beprövad i tusentals år. Ayurveda är för dig som är frisk och vill fortsätta vara frisk och utvecklas. Det är även för dig som hamnat i obalans och vill ha hjälp att återfå ditt välbefinnande. Så med Ayurveda får du enkla, naturliga egenvårds- och utvecklingsprogram.

Under hälsokonsultationen bedöms helhetsbilden med hjälp av ditt aktuella hälsotillstånd, din personlighetstyp och din livssituation. Du får individuella kost- och egenvårdsråd samt ett individuellt anpassat stöd som t.ex. kosttillskott eller behandlingar.

Adrenaldam

En mycket vilsam och avstressande behandling som ger en djup avslappning och som ofta görs bland annat för att minska stresshormonerna som utsöndras via binjurarna. En damm av deg byggs upp på ryggen, runt njurar och binjurar, och fylls med varma oljor och örter i. När huden blir varm så absorberar den örterna och hjälper kroppen att balansera hormonerna. En fin behandling när du vill minska stressen i kroppen, för att hitta ditt eget lugn, behöver återhämtning eller önskar en bättre sömn. Lindrar också menopaus-symptom.

Marmabehandling – energibalansering

Ayurveda har ett fantastiskt terapeutiskt system som kallas Marmasystemet. Marmapunkterna är speciella Ayurvediska energipunkter på kroppen, liknande akupunkturpunkterna. Marmabehandling är enkelt uttryckt en slags energibalansering som är både avslappnande och välgörande och är därför en mycket effektiv metod för att skapa balans och harmoni.

En marmabehandling inleds med en pulsavläsning enligt de ayurvediska principerna. Utifrån dina behov väljs ett antal marmapunkter ut och masseras lätt därefter med anpassad eterisk olja enligt ett speciellt flödesschema, från hjässan till fotsulorna. Behandlingen är avslappnande och välgörande för kroppen och sinnet och ger balans där behov finns.

Behandlingen och Marmaoljorna påverkar de subtila energiflödena i kroppen och blockeringar löses upp så att energin kan flöda fritt igen. Energikanalerna fylls på och kroppen får återigen tillgång till den energi som den behöver för att fungera optimalt. Behandlingen balanserar och föryngrar genom att aktivera kroppens egen självläkande förmåga.

Ayurvedisk skalp- och ansiktsmassage

Eftersom marmaoljor används så inleds behandlingen med en enkel pulsläsning. Skalpmassagen påverkar kroppens stressfaktorer och har en lugnande påverkan på hela kroppen. Marmapunktsstimulering – balanserar Vata, Pitta och Kapha, som i sin tur styr över organens rörelser. Ansiktsmassagen är muskelavslappnande och lugnande. Som avslutning masseras hela ansiktet med en balanserade ansiktskräm i enhet med hudkvalitén hos kunden. Därefter får du ligga och vila i ca 5 minuter.

Oljorna som används är antingen lugnande och smörjande (Vata), stressreducerande och svalkande (Pitta), eller fuktgivande och stimulerande (Kapha).  Även neutrala oljor användas om så önskas.

Vill du läsa mer.

Öppettider

Kontakt

Sociala media

©2019 Lotta Lindgren AB