lotta

lotta

Skapa ro

Skapa ro
Att skapa ro när vi befinner oss i stormens öga handlar om att våga släppa allt som har med prestation att göra och istället ägna sig åt något helt annat ett tag. Det kan vara en promenad, ett skönt träningspass, ett sångpass med kören, en stund med full närvaro med barn/barnbarn, ett yogapass eller en skidtur.

När hjärnan får ro genom att fokusera på en enda uppgift, som inte handlar om att prestera, får den välgörande vila och återhämtning. Det skapar också bra förutsättningar för vilsam sömn, vår allra viktigaste återhämtning då mycket repareras och rensas i hjärnans nervsystem.

Gör motståndet till en utmaning
Själv älskar jag promenader i och nära naturen. De påverkar mitt mående och jag vet att bästa medicinen för hjärnan är motion. Det största hindret ibland är tanken ”jag hinner inte” eller känslan ”jag orkar inte”. Ingen av dessa är sanna utan ett inre motstånd som behöver besegras.  Varje gång jag gör det mår jag bra i både kropp och själ.

Stress är inte farligt
Stress är en naturlig process som hjälper oss fokusera och prestera. Det vi däremot blir sjuka av är brist på återhämtning. Därför behöver vi lära oss att ta återhämtande pauser trots att livet leker och allt går bra. Eller – just när livet leker och det går bra. Så vi gör det till en vana.

Prenumerera på mina blogginlägg
Du får en sammanfattning av alla blogginlägg 1 gång/månad, avbryt enkelt när du vill.

Dela inlägget