lotta

lotta

HANTERA ORO I EN OROLIG TID

När vi människor känner oro börjar vi sortera utifrån vad som känns säkert och inte. Det blir ett sätt att söka kontroll i en tid då vi har väldigt lite kontroll.

Hotet gör att vi söker information därför sitter för mycket framför TV:n eller datorn. Risken är också att vi hamnar på tvivelaktiga hemsidor som sprider rykten och desinformation. Så håll dig till myndigheternas information och vila också från nyhetsflödet.

Det osynliga hotet

Coronaviruset – det osynliga hotet, skapar starka känslor hos många; rädsla, oro, ångest, sorg, ensamhet, frustration och förvirring. Därför är det viktigt att prata om det och stötta varandra. Visa kärlek och att vara vänlig mot andra är viktiga aspekter för att lugna ner i en tid då vi alla går på tunn is.

Det är lika viktigt att vara snäll mot sig själv och träna sig i att acceptera. Acceptera att vi inte kan göra mer än att följa med och försöka lita på att massor av människor gör sitt yttersta för att vi ska klara av det här.

Reflektera över livet

Vi kan också använda situationen till att reflektera över hur vi lever våra liv. Om konsumtion och resande är det som gör livet gott och om vi kan lära oss något av den kris vi lever i. Det handlar om att föröka finna mening med det som händer nu.

Trots allt finns det mycket vi har kontroll över och det gäller framför allt vårt eget beteende och vad vi är beredda att bidra med. I bilden nedan beskriver jag detta.

I bilden nedan har jag beskrivit detta.

Prenumerera på mina blogginlägg
Du får en sammanfattning av alla blogginlägg 1 gång/månad, avbryt enkelt när du vill.

Dela inlägget