skip to main navigation

Lotta Lindgren

Kroppsbehandlingar

  Liv Ranweg är beteendevetare samt Ayurvedaterapeut, kraniosakralterapeut, akupunktör och Vedic Art-lärare. Hon erbjuder:

• Kraniosakral terapi
är en metod där man mycket mjukt behandlar kraniets alla ben i relation till ryggraden och bäckenet. Man löser spänningar i bindväv och hjärnhinnor, balanserar nervsystemet, normaliserar trycket i ryggmärgsvätskan. Man kan även arbeta med kranialnervernas förbindelse till resten av kroppen. Kroppen ges möjlighet att själv lösa spänningar och obalanser så att en djup läkning kan ske. En Kraniosakral behandling är alltid individuellt utformad beroende på person och behov.

Rent fysiskt kan en behandling vara avslappnande och släppa på spänningar som kan bidra till bättre hälsa och välmående. Behandlingen har också en påverkan på den emotionella/mentala aspekten av en spänning. Det finns alltid en anledning till att spänningen har uppstått.
Sedan september 2009 pågår Skandinaviens första vetenskapliga forskning på Kraniosakral terapi. Denna forskning är ett samarbete mellan Sahlgrenska universitetssjukhuset och Bröderna Tranbergs institut.

• Ayurvedisk hälsokonsultation och behandling
Ayurveda betyder kunskap om livet. En urgammal vedisk visdom om liv och hälsa, beprövad i tusentals år. Ayurveda är för dig som är frisk, vill fortsätta vara frisk och utvecklas. Det är även för dig som hamnat i obalans och vill ha hjälp att återfå ditt välbefinnande. Med Ayurveda får du enkla, naturliga egenvårds- och utvecklingsprogram.

Under hälsokonsultationen bedöms helhetsbilden med hjälp av ditt aktuella hälsotillstånd, din personlighetstyp och din livssituation. Du får individuella kost-, egenvårdsråd samt ett individuellt anpassat stöd som t.ex. kosttillskott eller behandlingar.

Adrenaldam
En mycket vilsam och avstressande behandling som ger en djup avslappning och som ofta görs bland annat för att minska stresshormonerna som utsöndras via binjurarna.

Marmabehandling – energibalansering
Marmapunkterna är speciella Ayurvediska energipunkter på kroppen, liknande akupunkturpunkterna. Marmabehandling är enkelt uttryckt en slags energibalansering som är både avslappnande och välgörande och är därför en mycket effektiv metod för att skapa balans och harmoni.

Ayurvedisk skalp- och ansiktsmassage
Skalpmassagen påverkar kroppens stressfaktorer och har en lugnande påverkan på hela kroppen. Marmapunktsstimulering – balanserar Vata, Pitta och Kapha, som i sin tur styr över organens rörelser. Ansiktsmassagen är muskelavslappnande och lugnande.

• Akupunktur vid oro och ångest
Nu kan man se att akupunktur i kombination med terapeutiska samtal kan vara ett effektivt sätt att behandla patienter med stressrelaterad psykisk ohälsa. Det visar en avhandling vid Sahlgrenska akademin.En uppföljning efter åtta veckor visade att patienterna som fick akupunktur integrerat med terapeutiska samtal hade mindre ångest och depression, ett större mentalt välbefinnande och bättre hantering av stress jämfört med patienter som erbjöds sedvanlig behandling. Omkring 50 procent av patienterna uppgav vid uppföljningen att metoden lett till minskad ångest, att jämföra med 10 procent bland de som fick sedvanlig behandling. Samma mönster visade sig för depression. Resultaten kvarstod även sex månader senare.

Läs mer på hennes egen hemsida www.livranweg.se

Anmäl dig till våra nyhetsbrev och få information direkt i din e-postlåda.

Läs mer...

OM FÖRÄNDRING Einstein skrev: Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med…

Läs mer...

Om du bara ska gå en ledarskapsutbildning – gå KLOK.

Läs mer...

back on top